Superfoods
Pindakaas is een goede bron van eiwitten en onverzadigde vetzuren. Ga voor natuurlijke of biologische pindakaas. Deze variant is wel stroperiger dan de normale pindakaas die je gewend bent. Voordeel is dat natuurlijke pindakaas geen transvetzuren bevat in tegenstelling tot de normale pindakaas.
Cacao wordt gewonnen uit cacao bonen en bevat een hoge concentratie flavanolen, anti-oxidanten welke kunnen bijdragen aan gezonde hart- en bloedvaten. Ga voor rauwe (ongebrande) cacao voor de hoogste concentratie aan deze anti-oxidanten. Zowel verkrijgbaar in poeder vorm als in ‘nibs’ vaste vorm.
Noten zijn rijk aan eiwitten, (onverzadigde) vetten, vezels en vitaminen en mineralen (magnesium, zink, kalium, calcium, ijzer, koper en selenium). Ga zoveel mogelijk voor ongezouten en ongebrande (rauwe) noten.
Amandelen zijn de moeite waard om extra te vermelden. Amandelen bevatten 20% eiwit en bevat een hoog gehalte vezels, vitamines en mineralen. Ga voor bruine amandelen (met vlies) voor een extra hoog gehalte aan vitamine E.
Walnoten zijn een goede bron van onverzadigde vetten en vooral omega-3 vetzuren. Ook walnoten bevatten een hoog gehalte aan eiwitten, vitamines en mineralen.
Zonnebloempitten, gebroken lijnzaad, pompoenpitten, chiazaad, hennepzaad en sesamzaad. Rijk aan omega vetzuren, vitaminen mineralen en anti-oxidanten.
Chiazaad bevat een hoge concentratie aan omega-3 vetzuren (hoogste concentratie in de natuur), vezels, anti-oxidanten en eiwitten.
Bekijk hier meer superfoods.